Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Arthur Smith Jacek Zarzycki (5994 niezalogowanych)
1 Post
Marcin Nowicki
(grza1)
Wiking
Widzisz Emdom, piszesz o roszczeniowej postawie, a jaka ma być? Jeśli płacisz ubezpieczenie za samochód AC to jak Ci go ukradną to chyba liczysz na odszkodowanie z zakładu ubezpieczeń, prawda? Czy wtedy też uznasz to za roszczeniową postawę i nie będziesz się upominał o odszkodowanie jeśli odmówią w zakładzie? Zastanów się co piszesz, bo wyraźnie dajesz do zrozumienia, że w Polsce byleś "nikim". Przyjechałeś do Norwegii gdzie zobaczyłeś "mamonę", poczułeś się kimś lepszym, itp. Ja w Polsce nie byłem jak i nie zamierzam być kimś nikim, nie pozwalałem na to jak i nie pozwolę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Marcin Nowicki
(grza1)
Wiking
Piszesz również że jesteśmy w Norwegii. Może i jesteśmy, lecz jesteśmy w jednym okręgu, Europejskim Okręgu Gospodarczym, jesteśmy również w jednym i tym samym NATO. Po co otwierali granicę dla Polaków? Jakby nas nie potrzebowali to nie powinni otwierać granic, żyć sobie po norwesku. A tak zgodzili się na nas, więc niech nas traktują jak Norwegów w praktyce, a nie tylko w prawie. W ogóle to rzygać mi się chce jak czytam wypociny kogoś takiego jak Ty. Najchętniej to naplułbym Ci w twarz, za Twoje podejście do obywatelstwa!!!
Jeżeli jesteś taki mądry to oddaj państwu Polskiemu pieniądze za Twoje wykształcenie, o ile takowe posiadasz. Jeśli w ogóle wiesz o jakich kwotach mówię. Pozdrawiam i żegnam ozięble...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
andrzej kwaskiewicz
(andrzejslejd)
Wiking
oczym wy tu rozprawiacie,oszustwo należy potępic i basta bo ci co kombinują teraz psują całkiem jak narazie lużne i niezłe przepisy.w norwegii jestem już 5 lat różne miałem koleje losu ale nienarzekam jak większsc, norwedzy to tez ludzie i niesa tacy zli nikt tu nikogo niezapraszał a wracać jak narazie i tak niemamy do czego choc tęskno za krajem jestem i zawsze będe polakiem i jestem z tego dumny,a co do traktowania nas tu to proponuje sobie przypomnieć czy bylismy lepsi dla ruskich u nas parenascie lat temu,czy ktos chce czy nie musi respektowac prawa kraju do którego sie udaje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
dala mi to czego nie mialem w polsce-7.5 godzinny dzien pracy soboty niedziele wolne,brak zmartwienia ze nie starcza do wyplaty a zarabialem w polsce 2 lata temu 3,5tys!!!!! ludzie sa normalni i szanuja mnie.tak naprawde nie maja pracy ludzie ktorzy wykonywali proste prace,oczywiscie gro to budowlancy bo sezon i kryzys nie sprzyja tym pracom.wszyscy musza przyznac ze zarabia sie tyle ze mozna odlozyc wiec pytam gdzie oszczednosci na gorsze czasy????w polsce nowe audi oczywiscie jest prawda? ale tu narzekamy ze nie dostajemy zasilku!jezeli strace prace i nie dostane zasilku to mysle ze 3 moze 4 miesiace bedzie mnie stac zeby szukac praacy na wlasna reke nawet jezeli mi sie skonczy pozwolenie.czy jestem polakiem tak i nim bede a to gdzie mieszkam nie ma nic do rzeczy.kombinatorzy kombinujcie zlapani oddacie wszystko po 10 cio kroc!!przekonal sie moj znajomy jezdzac samochodem na polskich numerach tutaj(70000koron do zaplacenia)teraz ma problem.wielu sie udaje wyludzac zasilek czy inne swiadczenia ale gdy wpadna to norwegia staje sie zlym krajem.w/g mnie zasada jest prosta przyjechales tu pracowac tylko to teraz skonczyla sie praca i prosze wracac!grza1 z mila checia sie spotkam z toba i porozmawiamy po norwesku o przepisach,urzywaniu ich,pokaze ci odpowiednie strony internetowe na ktorych twoje prawa i obowiazki sa czarno na bialym napisane wiec nie musisz byc zdanym na norweskiego urzednika.a znasz norweski bardzo dobrze wiec nie ma problemu.ja jestem 2 lata dopiero.pozdrawiam polakow nie cwaniakow ktorzy nie umia i nie chca kombinowac.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok